Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Електронні елементи ПРОМ




До складу ПРОМ зазвичай входять такі вузли:

Електронні передпідсилювачі і підсилювачі

Типове значення потужності оптичного сигналу на вході фотоприймача складає величину близько 1-10 мкВт та менше. Якщо в ПРОМі як фотоприймач використовують P-I-N-фотодіод з струмовою чутливістю 0.6-0.8 А/Вт, то на його виході струм складає декілька мікроампер. Для нормальної роботи наступних вузлів ПРОМ використовують передпідсилювачі з низьким рівнем шумів і підсилювачі потужності.

Вузол вирівнювання

Вузол вирівнювання використовують для відновлення правильного співвідношення в низько і високочастотній областях спектра, оскільки ці частоти підсилюються неоднаково. Вузол вирівнювання являє собою додаткове коло вирівнювання сигналу.

Вузол фільтрації

Вузол фільтрації дозволяє підвищити відношення сигнал-шум завдяки подавленню шумів у певному діапазоні частот спектра сигналу.

Вузол дискримінації

Вузол дискримінації призначений для розрізнення і виділення 0 і 1 із загальної послідовності цифрового сигналу, що приймається. Необхідність його застосування викликана наявністю спотворення форми сигналу внаслідок дисперсії ВОЛЗ. Для відновлення прямокутної форми сигналу і призначений дискримінатор, якій має певний поріг спрацьовування.

Якщо амплітуда сигналу менше від певного значення, на виході дискримінатора маємо (0), якщо більше (1). Головний недолік такої обробки – можливість порушення тривалості імпульсів.

Для того, щоб зберегти правильні часові співвідношення в інформаційному сигналі дискримінатор повинен одержувати інформацію про частоту, з якою слідують імпульси.

Таймер

Головна функція таймера – це подавлення ресинхронізації сигналу. Така функція в ПРОМ необхідна, оскільки під час передачі і ретрансляції сигналу часові помилки можуть накопичуватися і досягати рівня тривалості самого імпульсу. Як наслідок – приймач може помилково інтерпретувати прийнятий біт або “втратити” його. Такі випадкові часові помилки отримали назву “джитер” та їх поява характерна для асинхронного режиму передачі. Зменшити джитер можна, підвищуючи вимоги до стандарту частоти генератора імпульсів. Проте при тривалому прийомі такі помилки все-такі можуть з’являтися.

Подальше зменшення помилок внаслідок джитера досягається, наприклад, в технології магістральних оптичних мереж SDH, в якій при синхронній передачі в бітовому потоці наряду з корисною інформацією присутні спеціальні синхроімпульси, за якими настроюється (плавно перестоюється під частоту передатчика) таймер приймача. У складній мережі SDH існує один незалежний ведучий таймер, по якому настроюються інші пристрої мережі.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты