Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Судова влада




21 листопада 1918 року Українська Національна Рада видала закон «Про тимчасову організацію судівництва», відповідно до якого судова система новоствореної Республіки складалося з трьох ланок: повітових судів, окружних судів і Вищого суду. Як і на східних землях, у ЗУНР законодавство колишньої метрополії діяло тільки в тому разі, якщо воно не суперечило інтересам Української держави.

Окрім загальних судів передбачалося створення органів військової юстиції, якими мали стати: окружний військовий суд, обласний військовий суд і Найвищий військовий трибунал.

Законодавством ЗУНР встановлено підвищені вимоги до осіб, які мали бажання стати суддями. Зокрема, після закінчення вищого начального закладу вони були повинні пройти дворічне стажування, і лише після цього мали змогу стати суддями у разі успішного складання спеціального екзамену.

 

  1. Макс Вебер та його теорія бюрократії

Вебер стояв на точці зору чистого конструювання об'єкта науки, створення його незалежної реальності за допомогою процедури «ідеального типу».

Цей підхід, який сам Вебер іноді називав фікціоналізмом, відмінний від так званого аналітичного реалізму школи Парсонса, витікаючої з того, що аналітичним поняттям відповідають в емпірії деякі аналітичні елементи, відокремлені від інших елементів. Протиставляючи «ідеальний тип» концепції сутності, як її позитивну заміну, Вебер стверджував, що наука, звільнена від сутнісних забобонів, у стані конструювати поза всяким історичного феномена безліч ідеальних концепцій у відповідності з нашим інтересом і потребами дослідження.

Відкрите і переконане ставлення до цих конструктів як до незалежних реальностей і було причиною байдужості Вебера до такого, наприклад, найважливішого, з погляду Парсонса, питання, як різні змінні, включені в критерій відмінності трьох типів авторитету, на ділі необхідно розрізняються до ступеня достатньою, щоб зробити цю класифікацію вичерпної можливі емпіричні варіанти.

Предметом Вебера була деяка умовно-історична конструкція. Створений за допомогою раціонально-систематичного методу, за допомогою Racio як головної конструюючої цінності образ дійсності у Макса Вебера, його знаменитий «об'єкт науки», полемічно протиставляє самим творцем і його учнями «поетичному безладдю» історико-філософських пророцтв, парадоксально пов'язаний з веберовского поданням про історії як немислимою та ірраціональної.

 

  1. Міністерство юстиції

Міністе́рство юсти́ції Украї́ни— центральний орган виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Мін'юст є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення реалізації державної правової політики.

Положення про Міністерство юстиції України було затверджено Указом Президента України «Про затвердження Положення про Міністерство юстиції України» вiд 06.04.2011 року № 395/2011.

Міністерством керує Міністр юстиції України. Через нього Кабінет Міністрів України спрямовує і координує діяльність таких центральних органів виконавчої влади:

1.Державна архівна служба України

2.Державна виконавча служба України

3.Державна пенітенціарна служба України

4.Державна реєстраційна служба України

5.Державна служба України з питань захисту персональних даних

Міністерству юстиції України підвідомчі такі установи та державні підприємства:

§ Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції

§ Державне підприємство «Українська правова інформація»

§ Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України

§ Центр правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты