Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема: Безпека при монтажі приладів і засобів автоматизації.




На трубних проводках від технологічних киснепроводів забороняється встановлювати прилади й арматури із прокладками й сальниковими ущільненнями з матеріалів, просочених будь-якими жирами або маслами. Прокладки і сальникові ущільнення повинні бути виготовлені із прографиченого шнурового азбесту. Азбест перед прографичуванням потрібно прокалити при температурі 300 °С.

У місцях встановлення приладів і засобів автоматизації, важкодоступних для монтажу й експлуатаційного обслуговування, до початку монтажу повинні бути закінчені спорудження сходів, колодязів і площадок відповідно до робочих креслень будівельної частини проекту.

Кріплення приладів і засобів автоматизації на несучих конструкціях (стінах, щитах і т.п.) роблять стандартними кріпильними виробами без зірваних різьблень, шліців і граней, із затягуванням нарізних сполучень. При вібраціях у місцях установки приладів нарізні сполучення повинні мати пристосування, що виключають мимовільне їхнє відгвинчування (пружинні шайби, контргайки, шплінти й т.п.).

Передбачені проектом матеріали прокладок і набивки, необхідні при встановленні приладів і засобів автоматизації, повинні відповідати умовам роботи приладів і засобів автоматизації. Зміна матеріалу заставних приладів, оправ і т.п., а також їхніх розмірів без дозволу проектної організації з а п р е щ а е т с я.

При перенесенні всі частини, що відкриваються, приладів повинні бути надійно закриті, а з рідинних приладів рідина, що знаходиться в негерметичних посудинах, повинна бути злита в спеціальну тapy.

При випробуванні приладів і засобів автоматизації слід дотримуватися наступних мір обережності:

а) пробне включення електричних приладів і регуляторів, (встановлення схеми під напругу) можна робити тільки після ретельної перевірки правильності зборки схеми відповідно до проекту, надійності контактів на всіх приладах, апаратах і інших елементах схеми, а також після установки попереджувальних плакатів;

б) необхідно переконатися у відсутності людей поблизу струмоведучих частин;

в) пробне включення пневматичних і гідравлічних приладів і регуляторів, а також заповнення робітничим середовищем імпульсних ліній (встановлення схеми під тиск) треба робити тільки після ретельної перевірки правильності зборки схеми відповідно до проекту, а також відповідно до заводських монтажно-експлуатаційних інструкцій.

Випробування приладів роблять тільки після відключення імпульсних ліній від технологічних апаратів і трубопроводів.

При великоблочному монтажі СК і А проекти провадження робіт, технологічні карти й схеми подачі на площадку великих блоків повинні обов'язково узгоджуються в керуванні з інженером по техніці безпеки або особою, що заміняє його.

Крім звичайного інструктажу робітників по техніці безпеки, при великоблочному монтажі майстрів і виконавців робіт інструктують зі спеціальної програми, у якій звертають особливу увагу на операції з великими блоками. Виконавцям треба ілюструвати наочні приладдя (технічні звіти по аналогічних методах монтажу, плакати, фотографії, малюнки).

Варто також встановлювати стандартні попереджувальні й заборонні знаки й написи поблизу небезпечних робочих зон при такелажних роботах.

Відповідальність за підготовку й інструктаж з техніки безпеки при великоблочному монтажі несе начальник ділянки або інженерно-технічний працівник, що має право на користування підйомно-транспортними механізмами.

При транспортуванні й такелажі блоків керуються зазначеними нижче рекомендаціями.

1. Блок дозволяється піднімати тільки інвентарними стропами, причому захоплювати щитові блоки найкраще знизу (верхні рими-болти, прикріплені до листової сталі, ненадійні, що може привести до обриву всього блоку). При підйомі треба використати спеціальні траверси, особливістю яких є те, що на них можна переміщати середню штангу і кріпильні ланцюги залежно від центра ваги щитового блоку, що особливо важливо при підйомі щитового блоку із приладами, коли передня стінка навантажена набагато більше, ніж задня.

2. Панели щита в блоці повинні бути міцно з'єднані між собою щоб уникнути розриву при підйомі. Блок повинен бути зібраний на коробковій або швелерній рамі; при підйомі будь-яких блоків або вузлів на висоту більше 4 м щоб уникнути поломки самого блоку й навколишнього встаткування потрібно при­
міняти мотузкові відтягнення; місце навантаження й розвантаження блоків очищають від інших виробів, відходів і сміття.

3. Не можна встановлювати блок так, щоб він опирався на забори й стіни тимчасових і ненадійних споруджень.

4. Під час перевезення укрупнених блоків щитів на автомашинах їх треба ретельно закріплювати й прокладати повстяні прокладки для збереження фарбування.

5. Для більшої безпеки щитові блоки рекомендується перевозити на спеціальних машинах з низкорамною платформою й пристроєм для кріплення растяжками; у кузові автомашини, що транспортує блоки труб, щитів і інші великі вузли, забороняється перевезення людей.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты