Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Карта чаю




Назва страви вага грн
"Чорний оксамит" Чорний чай. Крупнолистовий чорний байховий чай, вирощений в китайській провінції Юннань. 500 мл 10.00
"Чай імператора" Ароматизований чорний чай. Купаж чорного байхового чаю з пелюстками сафлору, шматочками яблука і ананаса, гібіскусом, скоринками апельсина і шипшини. 500 мл 10.00
"Зимова вишня" Ароматизований чорний чай. Суміш відбірних сортів китайського та цейлонського чаю з ягодами вишні та смаком вишні в шоколаді 500 мл 10.00

2. Дати характеристику десертів: сорбету, шербету, парфе, суфле, вказати особливість їх приготування і подавання.

Сорбет — так називають дрібнозернистий фруктовий лід. Хоча, назвати його десертом з повною на те підставою, строго кажучи, не: можна, бо подають його між змінами страв; він освіжає порожнину рота і мовби готує смакові рецептори до сприйняття нової страви. Дуже популярні лимонний сорбет, цитрусовий з червоним вином.

Для приготування шербету використовують фруктовий сік і фруктове пюре, змішані з легким сиропом. Одержану суміш замо­рожують, постійно помішуючи в процесі замерзання, щоб запобігти появі кристалів льоду (а щоб вийшла абсолютно однорідна маса, ви­користовують блендер).

Подають цей десерт у креманці на пиріжковій тарілці з декора­тивною серветкою і десертною ложкою. Тут можливі невеликі варі­анти. Для наочності розглянемо один приклад — малиновий шербет з полуницею. Це вишуканий десерт густої консистенції, тому стіл наперед сервірують десертною ложкою і виделкою.

Малину змішують з соком апельсина фреш, розминають і проти­рають через сито. Цукровий сироп змішують з малиновим пюре і перекладають суміш в контейнер для заморожування — воно триває 2 години. Потім збивають у блендері до однорідної маси і знов на 4 години поміщають у морозильну камеру. Оформляють і подають так: у центр мілкої десертної тарілки викладають ложкою порцію шербету, прикрашають листям м'яти і ягодами малини; ягоди полу­ниці розрізають вздовж навпіл, зберігаючи плодоніжку. Офіціант підходить справа і ставить страву перед гостем.

Набагато цікавіша подача парфе. Це морозиво з густих вершків, збитих із цукром. На банкетах його подають на круглому металево­му або фарфоровому блюді з десертною лопаткою. На очах у відві­дувачів на приставному столику парфе розрізають на порції, розкла­дають на мілкі десертні тарілки і подають. Стіл наперед сервірують десертною ложкою.

Холодні солодкі страви при подачі повинні мати температуру не вище за 8-10°С, температура подачі морозива від 0°С до - 4°С.

 

До групи гарячих солодких страв належать: пудинги, суфле, млинчики з варенням, яблука в тісті, каша гуріївська.

Гарячі солодкі страви подають при температурі 65-70 °С.

Більшість гарячих солодких страв відпускають у металевому посу­ді, в якому вони були приготовані.

Суфле відпускають у тому ж посуді, в якому його запікали. Це може бути баранчик або сковорода. Стіл перед подачею сервірують глибокою десертною тарілкою і десертною ложкою. До суфле пода­ють молоко в молочнику або вершки в сливочнику, їх ставлять право­руч від клієнта. Спочатку офіціант обережно підрізає лопаткою краю суфле і, підійшовши до відвідувача з лівого боку, тримаючи блюдо в лівій руці, швидко і акуратно перекладає лопаткою суфле в тарілку відвідувача. Потім з правого боку підливає в тарілку з суфле молоко або вершки.

3. Указати правила безпечної експлуатації фризера

У ресторанах, кафе, їдальнях і буфетах для виробництва м’якого морозива із рідкої суміші використовують фризери ЕРТ-8 30/2 і ЕР 111/1, які доставляються із Німеччини і останнім часом вітчизняного виробництва. Існують фризери для приготування одного і двох сортів морозива.

Будова

1. Колеса,

2. Машинне відділення (холодильний агрегат, двигун приводу шнека, прилади)

3. Полиця

4. Перемикач режимів ("вимкнено", ''мийка", "заморожування"),

5. Блок для приготування морозива:

6. Дозатор: має 2 важелі.

Блок для приготування морозива:

1. Резервуар

2. Кришка

3. Теплоізоляція

4. Вал привода шнека

5. Підшипники

6. Циліндр

7. Випаровувач

 

Принцип роботи фризера

У резервуар ємкістю 10л заливають рідку суміш при температурі 12-18 С, яка через клапан у нижній частині резервуара зливається в циліндр. Холодоагент кипить у випаровувачі, що утворений циліндром і зовнішньою оболонкою. Після вмикання фризера температура кипіння холодоагента К12 поступово знижується і через 8 - 9хв досягає -23; - 26 С. При цьому рідка суміш охолоджується до -5 С. Шнек спочатку збиває суміш, потім знімає морозиво з поверхні циліндра і переміщує його у сторону дозатора.

Тривалість приготування морозива 15 - 10хв. Морозиво відпускають за допомогою дозатора. При опусканні лівого важсля дозатора морозиво видаляється із лівого циліндра, на правий важіль - із правого.

Правила експлуатації

1. Перед кожним пуском у роботу фризер піддають санітарній обробці. Для цього вмикають перемикач "Мийка" (працюють тільки шнеки). Через резервуари у циліндри заливають теплу воду температурою не вище 60 С і додають бактерицидний розчинник. Через 5 - 8 хв із циліндрів розчин зливають з допомогою дозатора. Потім циліндр промивають чистою водою.

2. У резервуар заливають рідку суміш при температурі 12-18 С, яка через клапан у нижній частині резервуара зливається в циліндр.

3. Ставлять перемикач у положення "Заморожування" (працюють холодильна машина і шнеки).

4. Тривалість приготування морозива 15 - 10хв.

5. Морозиво відпускають за допомогою дозатора. При опусканні лівого важсля дозатора морозиво видаляється із лівого циліндра, на правий важіль - із правого.

6. Після роботи проводять санітарну обробку фризера.

4. Запропонувати варіанти розрахунків зі споживачами у барі.

В барі розрахунок можна здійснювати готівкою та безготівковим розрахунком.

При розрахунках готівкою після того, як гості попросили подати рахунок офіціант кладе рахунок в папку для рахунків і потім кладе на стіл відвідувачам. Отримавши гроші, офіціант підходить до каси і робить оплату. Рахунок, чек і здачу в папці офіціант подає замовнику.

При безготівковому розрахунку для здійснення операції необхідний термінал. Пластикову картку офіціант пропускає через термінал, розрахунковий рахунок на оплату надають відвідувачу для того, щоб він розписався. Офіціант звіряє ідентичність підпису на картці і рахунку. Офіціант повертає рахунок і картку гостю та дякує за візит.

5. Охарактеризувати систему пожежогасіння та автоматичної пожежної сигналізації.

Пряме призначення систем пожежогасіння - запобігання, обмеження розвитку, гасіння пожежі, захист від пожежі людей і матеріальних цінностей.
Найнадійнішими у вирішенні перелічених вище завдань є системи автоматичного пожежогасіння. На відміну від систем ручного пожежогасіння і систем, які знаходяться під управлінням оператора, дані системи приводяться в дію пожежною автоматикою за показаннями датчиків. У свою чергу, це забезпечує оперативне гасіння вогнища загоряння без участі людини.

Первинні засоби пожежогасіння:

· вогнегасники;

· пожежні крани-комплекти, ручні насоси

· лопати, ломи, сокири, гаки, пили, багри;

· ящики з піском, бочки з водою;

· азбестові полотнища, повстяні мати та ін.

Автоматичні системи пожежогасіння забезпечують:

· Цілодобовий контроль температури і присутність задимленості в приміщенні, що охороняється;

· Спрацювання звукового та світлового оповіщення;

· Видача сигналу «тривога» на пульт пожежної охорони

· Автоматичне закриття огнесдержівающіх клапанів і дверей

· Автоматичне включення систем димовидалення

· Автоматичну подачу вогнегасної речовини (ОР)

· Оповіщення про подачу ОВ

В якості вогнегасної речовини використовуються: інертний газ - хладон, вуглекислий газ, піна (низької, середньої, високої кратності), вогнегасні порошки, аерозолі і вода.

Системи автоматичного пожежогасіння поділяються по використовуваному вогнегасячого речовині:

· Газова (СО2, аргон, азот, хладони);

· Водяна;

· Пінна;

· Водо-пінна (вода з піноутворювачами);

· Порошкова (порошки спеціального хімічного складу);

· аерозольна;

· комбінована.

· Під час ділових зустрічей і проведення переговорів бажа­но використовувати французьку мову як офіційну. Якщо ваш французький партнер заговорив англійською або ук­раїнською, то для вас зроблена велика поступка і в співпраці з вами дуже зацікавлені.

· Оскільки для французів кухня — це предмет національної гордості, можливі будь-які захоплені коментарі з приводу якості блюд і напоїв на столі.

· При цьому не слід забувати, що не прийнято залишати їжу на тарілці, підсолювати блюда за своїм смаком або користува­тися пряностями. Міцні напої п'ють рідко, віддаючи перевагу вину на всі випадки життя. Довгі тости не прийняті. Перед тим, як випити, говорять: "А вотр санте" — "За ваше здоров'я". Рахунок в ресторані звично оплачує той, хто запрошує. Під час ділового прийому про справи говорять тільки після того, як подається кава, до цього моменту французи вважають за кра­ще розмовляти про культуру і мистецтво. Можливо, це відбу­вається тому, що "французи не люблять з ходу піднімати в бесіді питання, яке їх цікавить якнайбільше. До нього підхо­дять поступово, після довгої розмови на різні нейтральні теми. Поступати навпаки вважається ознакою не тільки поганого тону, а й недалекого розуму: демонструючи свій інтерес, ви ви­являєтеся в ролі прохача, а отримавши негативну відповідь, ставите в незручне становища як себе, так і партнера".

· Французькі бізнесмени ретельно готуються до майбутніх переговорів. Вони люблять досконально вивчати всі аспекти і наслідки пропозицій, які поступають. Тому переговори з ними проходять в більш повільному темпі, ніж, наприклад, з амери­канськими підприємцями.

· У французьких учасників переговорів негативне ставлен­ня до компромісів. Вони майстерно, навіть з витонченістю, відстоюють той або інший принцип чи свою позицію, але несхильні до торгу. В результаті виявляється, що французи до­статньо жорстко ведуть переговори і, як правило, не мають "за­пасної позиції". Часто представники французької делегації па переговорах вибирають конфронтаційний тип взаємодії.

· Рукостискання у французів має багато відтінків. Воно мо­же бути гарячим, дружнім,

· поблажливим, холодним, недба­лим, сухим

· ють правилу: чим вище статус гостя, тим пізніше він приходить. Якщо ви запрошені на вече­рю з президентом французької компанії, то ризикуєте сісти за стіл на півгодини пізніше призначеного терміну.

БІЛЕТ № 4

Ви працюєте барменом фруктового бару "Вітамін" на 30 місць відвідувачів при санаторії.

Вам необхідно:

1. Охарактеризувати меню фруктового бару.

2. Підібрати устаткування та інвентар для бару.

3. Світлова, звукова сигналізація, знаки безпеки для створення безпеч­них умов праці.

4. Скласти звіт руху товарів і напоїв за зміну (два дні).
Дані для складання звіту: залишок на 01.11.12 - 2546,45 грн.
Надходження:

01.11.12 - накладна № 25.

ПП "Діброва", сума - 1146,20 грн.

02.11.12 - накладна № 127.

ТОВ "Геркулес", сума - 859,90 грн.

Бармен здав у касу гроші згідно з касовим ордером:

№56 від 01.11.12 - 342,45 грн.;

№ 59 від 02.11.12 - 252,70 грн.

5. Указати фактори зовнішнього середовища, які врахо­вуються при формуванні асортименту товарів у фруктовому барі.

6. Указати особливості спілкування зі споживачами.

7. Під час проведення ревізії у барі виявлено нестачу товарів на суму 1700 грн. Із працівниками бару було укладено договір про колективну (бригадну) матеріальну відповідальність. До складу бригади входить три працівники з мінімальними тарифними окладами. Надайте консультацію щодо притягнення працівників до матеріальної відповідальності.

1. Охарактеризувати меню фруктового бару

Бар призначений для реалізації великого асортименту соків. В меню повинно бути до 20 видів соків, які можуть подаватися з молоком, шоколадом, кремом, кефіром, вершками. Можливе приготування різних видів коктейлів фруктових. В барі великий вибір десертів із натуральних фруктів, а також різноманітний асортимент солодощів , шоколаду, мюслі, йогуртів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 198; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты